Jedzenie zdrowo jest kluczowe dla zachowania zdrowia, a jednym ze sposobów na zdrowe odżywianie jest spożywanie warzyw ekologicznych. W Polsce, rośnie popularność spożywania warzyw ekologicznych, a wiele osób zastanawia się, jakie warzywa są najbardziej popularne i jak je wykorzystać w kuchni. Szpinak Szpinak to jedno z najzdrowszych warzyw, bogate w żelazo, błonnik, witaminy A i C. Szpinak jest bardzo wszechstronnym warzywem i może być wykorzystany na wiele sposobów w kuchni, od sałatek, poprzez zupy, dania jedn... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.