Jaka woda do kombuchy? Jaka woda do kombuchy? Woda jest jednym z kluczowych składników przy produkcji kombuchy. Wybór odpowiedniej wody może mieć wpływ na smak i jakość tego popularnego napoju fermentowanego. W tym artykule omówimy różne rodzaje wody i ich wpływ na proces fermentacji kombuchy. 1. Woda źródlana Woda źródlana jest jednym z najczęściej wybieranych rodzajów wody do produkcji kombuchy. Jest to naturalna woda pochodząca z głębokości ziemi, która często jest filtrowana, aby usunąć zanieczyszczenia....
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.