Ile skrobi w kisielu?

Ile skrobi w kisielu?

Ile skrobi w kisielu?

Ile skrobi w kisielu? Ile skrobi w kisielu? Wielu z nas uwielbia kisiel – popularne danie deserowe, które jest znane ze swojego gładkiego i kremowego smaku. Jednak czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, ile skrobi zawiera w sobie ten pyszny deser? W tym artykule przyjrzymy się bliżej składnikom kisielu i dowiemy się, jak skrobia wpływa na jego konsystencję i wartość odżywczą. Skrobia w kisielu Skrobia jest jednym z głównych składników kisielu. Jest to węglowodan złożony, który występuje w postaci ziaren lub pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.