W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na jakość spożywanej żywności. Wybierając mięso z kurczaka warto postawić na produkt z wolnego wybiegu, który nie jest smaczny, ale również i niezwykle zdrowy. W poniższym artykule przyglądamy się zaletom, jakie niesie ze sobą wybór kurczaka z certyfikatem. Zdrowie i dobrostan zwierząt Kurczak z wolnego wybiegu to nie tylko lepszy wybór dla konsumentów, ale także dla samych zwierząt. W przeciwieństwie do kurczaków hodowanych w klatkach, które mają ograniczoną pr... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.