Czy mrożenie chleba obniża indeks glikemiczny?

Czy mrożenie chleba obniża indeks glikemiczny?

Czy mrożenie chleba obniża indeks glikemiczny? Czy mrożenie chleba obniża indeks glikemiczny? W ostatnich latach coraz większą popularność zdobywa mrożenie chleba jako sposób na przedłużenie jego świeżości. Jednak czy mrożenie chleba ma również wpływ na jego indeks glikemiczny? W tym artykule przyjrzymy się temu zagadnieniu i postaramy się znaleźć odpowiedź na to pytanie. Indeks glikemiczny – co to takiego? Indeks glikemiczny (IG) to wskaźnik, który określa, jak szybko po spożyciu danego produktu wzrasta poz...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.