Czy mięso można kisić? Czy mięso można kisić? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się tematowi kiszenia mięsa i zastanowimy się, czy jest to możliwe i bezpieczne. Kiszenie jest starożytną metodą konserwacji żywności, która polega na fermentacji produktów w celu przedłużenia ich trwałości. Czy mięso również może być poddane temu procesowi? Przekonajmy się. Co to jest kiszenie? Kiszenie to proces, w którym żywność jest przechowywana w specjalnych warunkach, które sprzyjają fermentacji. Fermentacja jest naturalnym proc... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.