Co zamiast karob? Co zamiast karob? W dzisiejszych czasach coraz więcej osób poszukuje alternatyw dla tradycyjnych składników spożywczych. Jednym z takich składników jest karob, który zyskuje coraz większą popularność. Jednak co zrobić, gdy nie mamy karobu pod ręką? W tym artykule przedstawimy kilka alternatyw, które mogą zastąpić karob w naszych przepisach. 1. Kakao Jednym z najpopularniejszych zamienników dla karobu jest kakao. Kakao ma intensywny smak i aromat, który doskonale sprawdza się w wielu deserach...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.