Co to jest grzybek herbaciany? Grzybek herbaciany, znany również jako kombucha, to napój fermentowany o wielowiekowej historii. Jego popularność w ostatnich latach znacznie wzrosła, a wiele osób zaczęło doceniać jego korzyści zdrowotne. Ale czym dokładnie jest grzybek herbaciany i dlaczego warto go pić? Historia grzybka herbacianego Grzybek herbaciany ma swoje korzenie w Azji, gdzie był znany i spożywany od tysięcy lat. Według legendy, został odkryty w Chinach w III wieku p.n.e. i szybko rozprzestrzenił się na inne części... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.