Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski

Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski

Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski

Przepis na : obiad

              Skoro mam jeszcze mąkę gryczaną pod ręką trzeba trochę poeksperymentować w kuchni i wykorzystać ją do czegoś. Wpadłam na pomysł aby zrobić pierogi z ostrym farszem. Lubię na ostro ! Oto co mi wyszło ! :-) Pierogi gryczane z serem - przepis na około 20 pierogów Ciasto: 100g mąki gryczanej; 50g mąki ziemniaczanej; 150 ml wody (ciepłej); 1 łyżka oleju (u mnie oliwa z oliwek, niestety zmieniła mi smak ciasta); szczypta soli Farsz: 150 g sera twarogowego półtłusteg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie na widelcu

Autor

Labbra RosaLabbra Rosa

Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, twaróg, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, por , sosy, sos czosnkowy, obiad, szybkie ciasto, zdrowe obiady, pomysł na obiad, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Życie na widelcu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.