RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ

RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ

RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ

Ostatnio naszła mnie ochota na rurki ze śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki z powodzeniem można nadziać kremem budyniowym  (przepis tutaj) . Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 250 ml śmietany kremówki 36% * cukier puder do śmietany (według uznania) * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku) o s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.