CIASTO NA PIEROGI

CIASTO NA PIEROGI

CIASTO NA PIEROGI

Jest kilka sposobów na ciasto na pierogi, jednak to jest dla mnie najlepsze. Nie rozwala się przy gotowaniu, idealnie się rozwałkowuje i skleja.  Składniki: * 300 g mąki pszennej * 250 ml przegotowanej, ciepłej wody * sól Wykonanie: Do miski wsypać mąkę i sól. Stopniowo dodawać wodę i mieszać łyżką drewnianą. Kiedy już mąka z wodą się połączą, można zacząć wyrabiać ciasto ręką. Przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką i wyrabiać ciasto około 10-15 minut. Z takiej ilości ciasta wychodzi mi około 40 piero... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję