Włoskie zeppole - obwarzanki z miodem na Wigilię
Włoskie zeppole - obwarzanki z miodem na Wigilię
Przepis na : deser
Prezentuję Wam dzisiaj jedno z włoskich tradycyjnych dań wigilijnych, które można zrobić w dosłownie pół godziny. Zeppole robię bardzo często nie tylko z okazji Wigilii, ale także jako podwieczorek w zimowe popoludnia. Paluszki lizać :) i mówię poważnie ... .SKŁADNIKI 1/2 litrowy kubek mlekataki sam kubek mąkiszczypta solikieliszek limonki ( włoska wódka cytrynowa ) lub aromat cytrynowyolej do smażenia ( najlepiej arachidowy )3 łyżki miodu naturalnegodrewniana łyżka do mieszaniaSPOSÓB PRZYG... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu zielonacukinka
Autor
Maria Alice
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
włoska, miód, ciasto, cytryna, wegetariańska, dania na gorąco, deser, desery, wegetarianskiego, lekkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, lekkie dania, ciasto cytrynowe, szybki deser
Inne przepisy z zielonacukinka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję