Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Tę prowansalską potrawę chyba każdy kojarzy. Zwłaszcza z popularnej kreskówki w wersji ozdobnej w plasterkach. Ratatouille to nic innego jak duszone warzywa z ziołami. Często są przygotowywane po prostu z warzyw krojonych w kawałki. Chociaż czywiście soczyście kolorowa opcja poprzekłądanych plasterków jeszcze bardziej pobudza apetyt. Ratatouille wywodzi sięz Nicei. Samo słowo ratatouille pochodzi od prowansalskiego ratatolha , i odnosi się do francuskiego ratouillera i tatouillera , form czasownika to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję