Makaron z boczkiem i grzybami
Makaron z boczkiem i grzybami
Prosto, syto i aromatycznie. Składniki (4 porcje) -400 g makaronu (np. penne, fussilli) -200 g wędzonego boczku -30 g suszonych grzybów -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 łyżki oleju -250 ml śmietanki -natka pietruszki -sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Grzyby namoczyć w wodzie na noc. Makaron ugotować al dente. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać czosnek i chwilę przesmażyć. Dodać pokrojony w małą kostkę boczek. Podsmaż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia
Autor
Zuza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, makaron, boczek, sosy, makaron penne
Inne przepisy z Zielona Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję