Krem z czerwonej soczewicy z imbirem i chilli

Krem z czerwonej soczewicy z imbirem i chilli

Krem z czerwonej soczewicy z imbirem i chilli

Przedwiośnie... i jaka zupa? II Soczewicę uwielbiam, a jej połączenie z imbirem i papryczką chilli okazało się idealne na zimne przedwiośnie. Przepis znalazłam w magazynie 'Dobre Rady' i już wiem, że trafi na listę moich ulubionych. Składniki -200 g czerwonej soczewicy -1 litr bulionu z warzyw lub drobiowego -1 puszka krojonych pomidorów (400g) -2 średnie marchewki -1 czerwona cebula -1 papryczka chilli -2 łyżki oleju -2 ząbki czosnku -kawałek imbiru (ok. 3cm) -kilka ziarenek czerwonego pieprzu lub kolendry (do d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.