Kurczak ze szparagami zapiekany pod beszamelem
Kurczak ze szparagami zapiekany pod beszamelem
Tak jak obiecałam, wrzucam przepis na danie ze szparagów :)
Marynata do kurczaka:- 2 łyżki oliwy z oliwek- łyżeczka ziół prowanslaskich- pół łyżeczki bazylii- pół łyżeczki tymianku- ząbek czosnkuSos beszamelowy:- łyżka masła- łyżka mąki- szklanka mleka- sól, pieprz, gałka muszkatołowaPozostałe składniki:- 1 duża pierś z kurczaka- 250g zielonych szparagów (pół pęczka)- 3 duże młode ziemniaki (opcjonalnie)
Kurczaka pokroić na 2-3 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem a następnie zamarynować... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zgrabne Gotowanie
Autor
zgrabnegotowanie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zapiekany kurczak, kurczak, sos beszamelowy, sosy, pieczenie, szparagi, ziemniak, kotlet, lekka, kotlety, mąka, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, sos do kurczaka, kurczak w marynacie, pierś kurczaka, zielone szparagi, piersi, pierś, czosnek, cukier, marynaty, gotowany kurczak, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, pierś z kurczaka, masło czosnek, kurczak z czosnkiem, czosnek w ziołach, pierś z kurczaka w oliwie
Inne przepisy z Zgrabne Gotowanie
Dodaj komentarz
Chocoo.lady,
17 maja 2013 22:22:35apetycznie sie prezentuje;)
CookingByFaksiu.,
19 maja 2013 16:49:00pysznie wygląda, może się skuszę =)zapraszam na kulinarne rozdanie i na indyka w pomarańczach!www.cookplease.blogspot.com
Anonymous,
17 czerwca 2013 12:49:58nie tylko pysznie wygląda, ale też tak smakuje :) mój narzeczony był wniebowzięty :)