Kiełki – właściwości odżywcze i zdrowotne. Kiełki to pożywna potęga. Pomagają obniżyć poziom cukru we krwi i wspomagają trawienie. Są również uważane za silną żywność zwalczającą raka. Istnieje kilka rodzajów kiełków – wszystkie oferują niesamowite korzyści. Główne zalety codziennego spożywania kiełków zostały opisane poniżej. Co to są kiełki? Jak sama nazwa wskazuje, kiełki to kiełkujące nasiona, które wykiełkowały , by stać się bardzo młodymi roślinami. Proces kiełkowania rozpoczyna się, gdy nasiona ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.