Korzyści dla zdrowia z jedzenia chrzanu
Korzyści dla zdrowia z jedzenia chrzanu
Chrzan polepsza apetyt, ułatwia trawienie i zapobiega zatruciom. Niepozorny korzeń zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Działa przeciwzapalnie, łagodzi bóle stawów i przyspiesza przemianę materii. Wystarczy 2 łyżeczki dziennie, aby skorzystać z jej dobrodziejstw. ⇒Skarbnica witamin i minerałów. W chrzanie znajdziemy witaminy A, B1, B3, B6, B9, C, E, K i minerały:wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, siarkę, mangan, sód i cynk. ⇒Działa bakteriobójczo. Zabija wiele bakterii opornych na antybiotyki takie jak: li... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu zdrowo i aktywnie
Autor
Katarzyna Dryła
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, tarta
Inne przepisy z zdrowo i aktywnie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję