Składniki (na 8 pączków) - 50 ml mleka, - 35 g drożdży, - 80 g mąki pszennej np. tortowej + łyżeczka, - 80 g mąki pszennej Graham, - 2 łyżki + łyżeczka cukru (ok. 25 g), - 1/4 łyżeczki soli, - 2 jajka (ok. 100 g), - 1/4 kostki masła (ok. 50 g), - 8 łyżeczek marmolady (ok. 96 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Przygotowujemy rozczyn: mieszamy ciepłe mleko z drożdżami, łyżeczką cukru i łyżeczką mąki. Rozczyn przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. 2. Miksujemy 1,5 jaja z 2 łyżkami ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...