Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty
Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty
Wyśmienicie smakuje z rybą do obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Pomieszane smaki słodko - kwaśne z dodatkiem jabłka. Pyszny dodatek do obiadów - pasuje do gulaszów, kotletów schabowych, kotletów mielonych, pieczeni, pyz, kopytek czy klusek śląskich. Jadamy ją także do przekąsek ze śledzi i wędzonych ryb, np. makreli. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 jabłko lekko słodkie i twarde 2 marchewki 3,5 łyżki drobnego cukru sól, pieprz, kminek cały do smaku olej rzepakowy - około 5 łyżek Wykonan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ryby, jabłka, marchewka, kapustą, ryba, kotlet, kotlety, mielone, kopytka, obiad, surówka, przekąska, kapusta kiszona, makrela, schabowe, gulasz, kotlety mielone, przekąski, śledź, sałatka, sałatki, makrela wędzona, jabłka pieczone, sałatka do obiadu, kotlet z kapusty, pyszna sałatka, surówka z kapusty, sledzie w oleju, surówka z kiszonej kapusty
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz