Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym
(z jęz. włoskiego polpetta od polpa, czyli miazga) Pulpety, czyli mięsne kulki. Mogą występować także w wersji rybnej lub z podrobów. Można je podawać al sugo w sosach grzybowych, śmietanowych z koperkiem, serowych lub do zup, makaronów, ryżu. Kombinacji jest wiele, ale smak zawsze pyszny. Wyczuwalne delikatne puszyste mięso, dzięki dodaniu wody gazowanej, miękkie w środku i kształtne z zewnątrz. Składniki: ½ kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko połowa bułki 1 średnia cebula... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, sosy, sos pomidorowy, marchewka, ryż, bułki, pulpety, makarony, makaron, mielone, mięso mielone, papryka, kasza, orzechy, ziemniaki, zupa, obiad, pulpety w sosie pomidorowym, zupa serowa, sos do makaronu, sos do ryżu, sos serowy, zupa grzybowa, dania z makaronem, sos mięsny, mięso duszone, zupa rybna, dania bez mięsa, makaron na obiad, obiad z makaronem
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz