Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku
Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku
Przepis na : obiad
Możecie je zapiekać z dodatkiem orzechów i miodu, w cytrynie i suszonych pomidorach, w ziołowych przyprawach, niektórzy wolą jedynie w soli i pieprzu. Pomysłów na pieczone części kurczaka jest bardzo wiele. Można je także podawać na słodko z żurawiną lub wytrawnie z winem. Pieczone części kurczaka pasują nie tylko do klasycznych ziemniaków, także do ryżu, wszelakich kasz, makaronów. Można je podawać na różne sposoby i to jest właśnie w nich fajne. Jeśli kupicie więcej podudzi możecie je podać w każdy dzień... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, kurczak pieczony, papryka, kasza, orzechy, mięso, suszone pomidory, żurawina, curry, ryż, sosy, makaron, ziemniaki, makarony, podudzia z kurczaka, obiad, bez pieczenia, kurczak z cytryną, kurczak z papryką , chrupiący kurczak, pieczone ziemniaki, kurczak z ryżem, kurczak curry, kurczak z makaronem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z czosnkiem, kurczak w miodzie, zapiekany kurczak, mięsa pieczone
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz