Mazurek Paryski Wielkanocny
Mazurek Paryski Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny powinien charakteryzować się pięknymi ozdobami - to wręcz dzieło artystyczne! Do przyzdabiania ciasta nadają się różne bakalie, migdały, orzechy, suszone owoce, kandyzowane owoce. Zazwyczaj smarujemy wierzch gotowego ciasta czekoladą, polewą lub kajmakiem, dzięki czemu nasze smaczne kolorowe ozdoby przykleją się do mazurka i będą się pięknie prezentowały na czekoladowym lub lukrowym tle. Mazurek przygotowuje się zazwyczaj z kruchego ciasta, może być przekładane warstwą kolejnego ciast... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kajmak, placki, czekolada, bułki, wielkanoc, desery, wafle, deser, orzechy, budyń, ciasteczka, ciasto ucierane , ciasto na niedziele, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, bułki maślane, proste ciasto, ciasto kakaowe, szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, polewa czekoladowa, proste i szybkie ciasto
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz