Zapiekanka naleśnikowa z ricottą i szpinakiem
Zapiekanka naleśnikowa z ricottą i szpinakiem
Pyszna , kremowa, rozpływająca się w ustach zapiekanka naleśnikowa pod beszamelem. Zamiast sosu beszamelowego zapiekankę można polać sosem pomidorowym z dowolnymi przyprawami. Smakuje również doskonale. Ciasto na naleśniki /9 szt/ 3/4 szklanki mleka/ u mnie kefir/ 3/4 szklanki wody 2 jajka 3/4 szklanki mąki / u mnie orkiszowa jasna/ szczypta soli tłuszcz do smażenia /olej lub masło klarowne/ Nadzienie: 200 g mrożonego szpinaku 150 g ricotty ok.1/2 szklanki startego parmezanu sól,pieprz, ga... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni
Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Cris
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, sosy, naleśnik, zapiekanka, zapiekanki, szpinak, ciasto, sos beszamelowy, roladki, ciasto naleśnikowe
Inne przepisy z Zakamarki mojej kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję