Penne z zielonym pesto bazyliowym

Penne z zielonym  pesto bazyliowym

Penne z zielonym pesto bazyliowym

 Zielone pesto bazyliowe to klasyczny włoski sos przygotowywany z świeżej bazylii, oliwy z oliwek, parmezanu, orzeszków piniowych i czosnku. Ma intensywny aromat i kremową konsystencję, doskonale komponującą się z różnymi rodzajami makaronów. Najczęściej podaje się je z trofie, linguine, spaghetti lub penne, ale świetnie sprawdzi się również jako dodatek do ravioli i gnocchi. Klasyczne pesto bazylio w e Składniki: 2 garści świeżej bazylii (ok. 50 g) 50 g orzeszków piniowych (można zastąpić migdałami, orze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.