Szarlotka wyśmienita z bezą
Szarlotka wyśmienita z bezą
Jesień zdecydowanie królują u nas jabłeczniki i szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu... Zresztą jak sama nazwa mówi, szarlotka jest po prostu wyśmienita...
Ciasto:5 żółtek, 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 250g masła lub margaryny, kilka kropel aromatu śmietankowego.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pu... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Warto przeczytać

Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, ciasto, szarlotka, mąka, jabłka, cukier, cukier puder, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, budyń, jabłecznik, ciasto z kremem, ciasta z kremami, szarlotka z budyniem, krem, przepisy na kruche ciasto, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasta z jabłkami, pieczone jabłka, ciasto wiśniowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, jabłka pieczone, szarlotka z jabłkami
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Domowe Wypieki,
19 października 2013 17:56:31Nasz babcia kiedyś taką szarlotkę robiła :) jest pyszna!!www.domowe-wypieki.com
Ladylaura.,
19 października 2013 21:08:34Zdjęcia mówią same za siebie,pyszna!Pozdrawiam.
Sosna,
20 października 2013 01:27:08Klasyka zawsze pyszna :)
Łucja,
22 października 2013 02:24:15pyszna :) uwielbiam wszelkie szarlotki :)
z miłości do słodkości,
22 października 2013 13:13:05To tak jak ja;) Choć kiedyś za nimi nie przepadałam, sama nie wiem dlaczego:)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję