Pikantna gorąca czekolada po aztecku
Pikantna gorąca czekolada po aztecku
Połączenie gorzkiej czekolady oraz aromatycznych przypraw: cynamonu, gałki muszkatołowej oraz czarnego pierzu. Prawdopodobnie najstarszy znany przepis na gorącą czekoladę. Pochodzi z książki "Czekolada" Erica Lanlarda.
Składniki na 4 porcje:
1 l mleka
100 g gorzkiej czekolady
2 łyżki cukru muscovado
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo startej
1 łyżeczka czarnego mielonego pierzu
100 ml śmietany kremówki
do dekoracji: cynamon i gałka
Mleko wlać do rondla i doprowa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne
Autor
Wyzwania Kuchenne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czekolada, gorąca czekolada, cynamon, mielone, ciastka kremówki, ciasta z kremami, dekoracje, cukier, koktajle, napój
Inne przepisy z wyzwania kuchenne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję