Kutia (źródło: almamarket.pl)Składniki:szklanka ziaren pszenicyszklanka maku1/2 szklanki cukru pudruolejek migdałowy4 łyżki miodurodzynkimigdały1/2 szklanki słodkiej śmietankiSposób przygotowania:Oczyszczoną pszenicę moczyć w wodzie przez 10 godzin.Następnie zagotować i moczyć ponownie 10 godzin.Mak oczyścić, sparzyć i zmielić.Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na kilka godzin do lodówki.Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10226 czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.