Kuchnia Lidla: Wieniec drożdżowy z powidłami

Kuchnia Lidla: Wieniec drożdżowy z powidłami

Przepis na : deser

Wieniec drożdżowy z powidłami (źródło: kuchnialidla.pl)Poziom trudności: trudnyIlość porcji: 20Czas przygotowania: 2h 0minSkładniki na powidła:1 słoik powideł śliwkowych (410 g)1 opakowanie śliwek suszonych (150 g)sok z 1 pomarańczy sparzonej, wyszorowanej2 łyżeczki cynamonuSkładniki na kruszonkę orzechową:60 g zmielonych orzechów laskowych60 g mąki pszennej + 40 g60 g cukru100 g masła1 żółtkoSkładniki na ciasto drożdżowe:500 g mąki pszennej typu 45050 g drożdży100 g masła, rozpuszczonego120 g cukru100 ml m...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, pomarańcze, jajko, sok, orzechy laskowe, orzechy, cynamon, śliwka, susz, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, słoik, deser, desery, boże narodzenie, kuchnia lidla, ciasto z białek , ciasto ze śliwką, masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasto na boże narodzenie, sposoby na jajko

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.