Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

„U mnie w domu nie robiło się tego syropu ale koleżanki na swoich blogach tak zachwalały, że postanowiłam i ja w końcu go zrobić. Nie było to łatwe zadanie bowiem w mojej okolicy bez nigdzie nie rośnie. Wsiedliśmy więc z mężem na rowery i pojechaliśmy szukać go na obrzeżach lasów w terenach bardziej podmokłych. Wyprawa zakończyła się sukcesem ale wróciliśmy koszmarnie pogryzieni przez komary i poparzeni przez pokrzywy. Warto jednak było się poświęcić. Pierwsza porcja syropu została prawie natychmiast wypita, główn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję