Panna cotta czekoladowo-pomarańczowa
Panna cotta czekoladowo-pomarańczowa
Przepis na : deser
„Słynny włoski deser w nieco innej odsłonie. Z dodatkiem czekolady, a właściwie dwóch jej rodzajów: gorzkiej i pomarańczowej. Po raz pierwszy zetknęłam się z pomarańczową czekoladą na warsztatach czekoladowych w Akademii Czekolady Barry Callebaut. Urzekła mnie swoim wyrazistym smakiem. Doskonała do przygotowywania różnych deserów. Na Cafe Amaretto można znaleźć kilka przepisów z jej udziałem. Dostępna jest w profesjonalnych sklepach cukierniczych na przykład tu . Sprzedawana jest niestety w dość dużych opak... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wiem co jem
Autor
Aronia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czekolada, deser, desery, biała czekolada, likier
Inne przepisy z Wiem co jem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję