Wykonanie banalnie proste, a smak zaskakująco dobry. Zapraszam do wykonania pysznych i zdrowych muffinek orkiszowych! Cudownie pachną, znikają w oka mgnieniu, najlepsze oczywiście cieplutkie z chrupiącą i słodziutką skórką ;-) SKŁADNIKI: - 250 gram mąki orkiszowej - 70 gram mąki pszennej * - 1 łyżeczka otrębów (można pominąć) - 3/4 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 łyżka cynamonu - 2 łyżki cukru trzcinowego * można... czytaj dalej...
Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)