Kombucha - co to jest? jak hodować?
Kombucha - co to jest? jak hodować?
Grzyb kombucha jest zlepkiem kilku rodzajów drożdży i bakterii, które żyją w symbiozie (SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria + Yeast). Ma galaretowatą formę i beżowy kolor. Grzyb używany jest do produkcji zdrowotnego napoju herbacianego, który w smaku przypomina sok jabłkowy. Kombucha żywi się cukrem oraz herbatą i przerabia je na kwas glukuronowy. Napój z kombuchy jest znany od tysięcy lat i przez wielu uważany za eliksir długowieczności, która ma mnóstwo wspaniałych właściwości. M.in wspomaga efektywne tra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wegujemy
Autor
Justyna Herman
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
napój, grzyby, słoik, do pracy
Inne przepisy z wegujemy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję