Kluski to danie, które chętnie zjadają dorośli i dzieci. Są dość uniwersalne co do doboru do nich sosu lub dodatków. W mojej rodzinie jada się też chętnie szpinak, więc takich zielonych klusek nie mogło zabraknąć na stole 😊 Nie zawierają glutenu i składników pochodzenia zwierzęcego. Składniki (na 20 klusek): 200 g mrożonego szpinaku 140 g mąki ziemniaczanej 350 g gotowanych ziemniaków 4 g soli + 1 płaska łyżka Szpinak rozmrozić i odparować na patelni. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Nastawić wodę na kluski,... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)