Zima oznacza w mojej kuchni obecność większej ilości różnych ziaren, które przerabiam na pieczenie/pasztety i placki zastępujące mi kotlety mielone. Dziś proponuję łatwe, wegańskie placki z czerwonej soczewicy. Ugotowałam ją wieczorem, by rano wstawić do lodówki. Schłodzenie masy jest ważne, bo dzięki temu olej podczas smażenia nie pryska na różne strony. Składniki (na 8 placków): 200 ml czerwonej soczewicy czerstwa bułka razowa cebula pół łyżeczki kozieradki pół łyżeczki pieprzu grubo mielonego olej do smażenia ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)