"Weekendowa", bo robię ją na weekendy, bo jest tak aromatyczna, że lepiej ją przygotować na czas, gdy nie mamy w planach spotkań się z innymi i przy założeniu, że wszyscy domownicy też ją będą jeść. Składniki : 200 ml makaronu typu orzo lub risoni 5 ząbków czosnku słoik selera konserwowego ogórek szklarniowy pęczek rzodkiewek pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu sól pieprz świeża bazylia Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Odcedzić seler. Makaron i seler umieścić w... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)