Bób znów pojawia się na moim stole 😊 Tym razem w wyjątkowo letniej odsłonie i wciąż w aromatycznym towarzystwie - pachnie bazylią i wędzonką. Dodatek tłuszczu i soczystych pomidorków jest w tej sałatce bardzo ważny. Składniki : ok. pół kilograma bobu 3 plastry wędzonego boczku 12 pomidorków koktajlowych łyżka pesto 2 łyżki oleju lnianego łyżka octu jabłkowego łyżeczka płynnego miodu sól pieprz Wrzątek osolić i obgotować (ok. 3 minut od momentu zawrzenia) w nim bób. Bób odsączyć z wrzątku i opłukać od ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)