Churros – hiszpańskie pączki

Churros – hiszpańskie pączki

Churros – hiszpańskie pączki

Churros to hiszpański smakołyk z ciasta parzonego, smażony na głębokim oleju. Idealnie smakują z kremem czekoladowym lub oprószone cukrem. Składniki 1 szklanka mąki 300 ml wody 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 jajka Przygotowanie W garnku zagotować 300 ml wody z 2 łyżkami masła, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli. Następnie dodać mąkę i mieszać aż ciasto będzie odchodzić od brzegów garnka. Zostawić do ostygnięcia. Do ostudzonego ciasta wbić 3 jajka i dobrze wymieszać. Przełożyć do rękawa cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.