Biszkopt z 5 jajek

Biszkopt z 5 jajek

Biszkopt z 5 jajek

Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt z 5 jajek. Wychodzi idealny i nie opada po upieczeniu. Składniki 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie Oddzielone od żółtek białka ubić na sztywną pianę. Dodać 5 łyżek cukru i ubijać. Następnie dodać oddzielone wcześniej żółtka i dalej ubijać. Wyłączyć mikser, wsypać połączone mąki i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką. Piec w temp. 180 st. przez ok 20-25 minut na termoobieg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.