JABŁECZNIK Z KRUSZONKĄ

JABŁECZNIK Z KRUSZONKĄ

JABŁECZNIK Z KRUSZONKĄ

Składniki:50 dag mąki,½ szklanki cukru pudru,2 łyżki śmietany,1 łyżka cukru, (do jabłek)25 dag masła,jajko,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek najlepiek kwaskowych (lub słoik jabłek prażonych)bułka tarta.Wykonanie:Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, masło, cukier puder i jajko posiekać dokładnie. Następnie dodaj śmietanę i szybko zagnieć ciasto. Pozostaw na dwie godziny w lodówce. Jabłka umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Rozgotuj je lekko z łyżką cukru. Wystudź. Połowę ciasta rozwałkuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłecznik, jabłka, tarta, pieczenie, ciasto, jajko, bułki, jabłka prażone, słoik, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, lekkie ciasto, tarta z jabłkami, szybki ciasto, szybkie ciasto, szarlotka, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.