DOMOWY LIKIER A'LA BAILEYS. MÓJ PRZEPIS

DOMOWY LIKIER A'LA BAILEYS. MÓJ PRZEPIS

DOMOWY LIKIER A'LA BAILEYS. MÓJ PRZEPIS

Ten pyszny likier może mieć kilka wersji 😎 Możemy przygotować go z mlekiem skondensowanym w puszce. Wówczas puszkę mleka musimy gotować min. 2 h, uważając cały czas, aby była ona przykryta w całości wodą. Dla mnie nie ma znaczącej różnicy w smaku, a za to duża oszczędność czasu przy użyciu gotowej masy krówkowej - więc korzystam z takowej 😉 Poza tym można użyc wódki zamias whisky, albo użyć whisky i wzbogacić ją odrobiną spirytusu ... panuje tu całkowita dowolność ... jak zresztą we wszystkich moich przepisa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.