CZEKOLADOWO-PISTACJOWA PANNA COTTA

CZEKOLADOWO-PISTACJOWA PANNA COTTA

CZEKOLADOWO-PISTACJOWA PANNA COTTA

Panna cotta - uwielbiam! Delikatny, lekki, gładki deser, który to możemy dowolnie modyfikować smakowo.  Oryginalny ma smak waniliowy, ale ja lubię go również z innymi nutami smaku.  Dziś pyszne zestawienie pistacjowo-czekoladowe 😍 Składniki na warstwę czekoladową: 200 ml mleka 3.2% 200 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki cukru 50 ml wody 50 g mlecznej czekolady (lub gorzkiej, jaką wolimy) Wykonanie: W 50 ml letniej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny, odstawiamy, aby napęczniała. W tym c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.