CHLEB Z MĄKI ŻYTNIEJ 720 (NA SUCHYCH DROŻDŻACH)

CHLEB Z MĄKI ŻYTNIEJ 720 (NA SUCHYCH DROŻDŻACH)

CHLEB Z MĄKI ŻYTNIEJ 720 (NA SUCHYCH DROŻDŻACH)

Dziś mam coś dla miłośników domowego pieczywa, ale tego cięższego, żytniego. Bo do upieczenia chleba wykorzystałam tylko mąkę żytnią typ 720.  Ja osobiście uwielbiam żytnie pieczywo, i prawie tylko takie jadam.  Wykonanie tego chleba jest wprost dziecinnie proste. 👌Wrzucamy do misy miksera produkty, a resztę wykonuje za nas sprzęt 😊 Po wyrobieniu ciasta mikserem ma ono kleistą konsystencję, dlatego nie jesteśmy w stanie  uformować go ręcznie. Przekładamy więc do keksówki i tam sobie wyrasta.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.