BRZOSKWINIOWIEC. NA CZEKOLADOWYM BISZKOPCIE

BRZOSKWINIOWIEC. NA CZEKOLADOWYM BISZKOPCIE

BRZOSKWINIOWIEC. NA CZEKOLADOWYM BISZKOPCIE

Cienki czekoladowy biszkopt, warstwa brzoskwiniowego budyniu i galaretka z brzoskwiniami - to proste, mięciutkie, delikatne i aromatyczne ciasto.  Składniki biszkopt czekoladowy: (blaszka 24 xm x 24 cm) 3 jajka  80 g cukru 60 g mąki  1 łyżka kakao 2 łyżki oleju Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę (około 10 minut na średnich obrotach miksera). Do ubitych do białości jajek dodajemy przesianą i wymieszaną z kakao mąkę. Robimy to na 3 x delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.