Zimowa tarta z camembertem i migdałami
Zimowa tarta z camembertem i migdałami
Zima to doskonały czas na przygotowanie wytrawnych tart na kruchym cieście. Jedną z moich ulubionych jest ta z zapieczonym camembertem, wyłożonym na warstwie świeżo zmielonego pieprzu. Pikantną warstwę można przygotować także na inne sposoby. Tym razem zdecydowałem się na pastę z papryczek chilli w oliwie. Tarta dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki (na tartę średnicy 30 cm): 2,5 szklanki mąki krupczatki 150 g zimnego masła ok. 150 g zimnej śmietanki 30 proc. szczypta soli 2 łyżki pasty z p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, camembert, placki, chilli, pasty, pasta, pieczenie, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto na zimno
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję