Ciabatta z czarnymi oliwkami

Ciabatta z czarnymi oliwkami

Ciabatta z czarnymi oliwkami

Ciabatta to kolejne cudo, które małym wysiłkiem można wyczarować dzięki drożdżom. Większość czasu zajmuje po prostu... czekanie... Pierwszym etapem jej przygotowania jest zrobienie rozczynu, czyli mieszaniny mąki, wody i małej ilości drożdży, którą zostawia się w temperaturze pokojowej na 10-12 godzin, żeby zaczęły fermentować. Jeśli więc ciabattę mamy piec rano, rozczyn należy przygotować wieczorem poprzedniego dnia. i odwrotnie - do pieczenia bułek wieczorem rozczyn robimy rano. Gdy rozczyn jest gotowy, mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, placki, bułki, ciabatta, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pieczywo, suszone pomidory, drożdżowe, pomidor, ciasto z bezami, bułka pszenna, ciasta tortowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.