Alzackie podpłomyki Basi Ritz
Alzackie podpłomyki Basi Ritz
Podczas przeglądania książki Basi Ritz "Dom pełen smaku", mój ukochany wypatrzył podpłomyki. "Wygląda jak pizza, musi być dobre" - stwierdził, czekając na reakcję. Co więc pozostało sumiennej pani domu, poza przygotowaniem owego alzackiego specjału? Zakasałam rękawy i przygotowałam ten aromatyczny wytrawny wypiek na dzisiejszy obiad. W Alzacji nosi on nazwę Flemmkuchen. Jest to tarta przygotowywana na cieście chlebowym w dodatkiem śmietany, boczku i cebuli. Potrzebne nam: - 2 szklanki mąki psze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W poszukiwaniu inspiracji
Autor
W poszukiwaniu inspiracji
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, bekon, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pizza , boczek, drożdżowe, pizza przepis, obiad, ciasto na pizze, mięso, francuskie, pyszne ciasto, szybkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, szybki obiad, obiad na szybko, drugie danie, dania na gorąco
Inne przepisy z W poszukiwaniu inspiracji
Dodaj komentarz