Składniki: jajka 2 sztuki, mąka pszenna typ 750 2,5 szklanki, woda zimna 200 ml, mleko 3,2% 220 ml, cukier 1 łyżka, sól - szczypta, olej rzepakowy 3 łyżki, serek homogenizowany 250 ml, powidła śliwkowe 5 łyżek jajka, mleko, woda zimna nie gazowana, cukier, sól, olej, mąka chlebowa typ 750 umieścić w dzbanku miksera i wszystko dokładnie zmiksować, przelać do innego naczynia i odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię ręcznikiem papierowym przetrzeć z ciut olejem i dobrze rozgrzać, nakładać por... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...