Składniki: szpinak odmrożony 2 opakowania, czosnek 1 główka duża, masło klarowane 1 łyżka, cebula 1 sztuka większa, kostka rosołowa 1 sztuka, anyż ziarenka 4 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, twaróg półtłusty 25 dag, sól 1 łyżeczka, jajka "L" 2 sztuki + mąka pszenna 5 łyżek + mleko 3/4 litra naleśniki z tego przepisu "kliknij i ZOBACZ- naleśniki" Cebulę obraną pokroić drobno w kostkę, podsmażyć w garnku na maśle klarowanym na blado złoty kolor, dodać obrane ząbki czosnku starte na tarce czosnkowej, dodać ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...