podudzia kurczaka boczkiem owijane...

podudzia kurczaka boczkiem owijane...

podudzia kurczaka boczkiem owijane...

Składniki: podudzia kurczaka bez kości 6 sztuk, woda 1/2 litra + 1 kostka rosołowa, boczek parzony 12 plastrów, papryka słodka 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, wykałaczki 6 sztuk, olej rzepakowy 4 łyżki Wlać wodę do garnuszka, dodać kostkę rosołową i podudzia kurczaka podgotować z 20 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu, następnie wyjąć z wody i je wystudzić, wywar wykorzystać np. do zupy. Na talerzu układać po 2 plastry boczku parzonego obok siebie, papryki ostrą i słodką wymieszać i posypać papryką,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję